Over Claudia Hulshof

 

Portret van Claudia HulshofIn 2009 begon ik naast mijn werk als journalist/tekstschrijver en strategisch communicatieadviseur als imagodeskundige te werken. Ik ben opgeleid in het VIDA (visual identity analysis) gedachtengoed, ontwikkeld door Carla Mathis. Begin 2015 kwam mijn boek Signalen – kledingstijl op je werk uit. Ik word inmiddels regelmatig door radioprogramma’s, landelijke (dag)bladen en televisie gevraagd als deskundige in imago- en stijlkwesties.

Waarom dit werk?

Ik geniet ervan als ik zie dat iedereen, ieder wezen, anders is. De variëteit aan persoonlijkheden, maar ook aan kleuren, texturen, vormen en uitstraling is onbegrensd. Ieder individu verdient het om als uniek wezen gezien en gewaardeerd te worden. Mijn werk als imagodeskundige gaat dan ook vooral over identiteit, over wie je bent en de visuele vertaling daarvan. Ik ben wars van trends en hypes, maar loop wel warm voor het unieke samenspel van vormgeving, kleuring, persoonlijkheid en het verhaal dat jij wilt vertellen. Klanten noemen me respectvol, warm, betrokken, creatief en zeer professioneel.

Achtergrond

Het grootste deel van mijn beroepsleven staat in het teken van communicatie en presentatie.

Na een studie theologie, cultuurfilosofie en twee jaar muziek begon ik mijn carrière in de media. Ik schreef filmkritieken voor de Filmkrant en werkte als researcher, onderzoeksjournalist en redacteur voor publieke omroepen als de Humanistische Omroep, IKON, KRO, NCRV en Teleac (televisie).

Na een aantal jaren in de politiek en bij het Rathenau Instituut gewerkt te hebben startte ik zelfstandig als communicatiemanager, -adviseur en journalist/tekstschrijver. Zo schreef ik een aantal jaren over innovatie, nieuwe kennis en duurzaamheid voor het Financieele Dagblad. Schrijven doe ik nog steeds graag.

Naast mijn werk zing ik graag. Ik ben een geschoolde klassieke zangeres en zing solistisch in concerten in mijn regio. Daarnaast start ik eind mei 2017 in het koor Basilius College, waarvan vrijwel alleen beroepsmusici deel uitmaken.