High fashion, maar dan duurzamer

High fashion in de Gooische fashion outlet

High fashion in de Gooische fashion outlet

Hou je van ‘high fashion’ zoals Valentino, Prada, Chanel enzovoort, de grote bekende modemerken waar de modebladen op drijven en celebrities mee pronken? Maar wil of kun je er geen grote bedragen aan uitgeven, om welke reden dan ook?

Er zijn gelukkig genoeg mooie, tijdloze kledingstukken te koop van deze luxe merken, zonder dat je de nieuwste items hoeft te kopen en zo bijdraagt aan de vraag. Want duurzaam zijn deze grote merken bepaald niet, op een enkele uitzondering na (en wel Stella McCartney). Je vindt ze bij aanbieders als:

  • Marijke Herder, West Zeedijk 126c te Rotterdam. Samen met Lianne Kuijntjes runt zij een propvolle outlet met vele designmerken, uitgestald in een aantal ruimtes in een mooi oud pand. Je betaalt de helft van de oorspronkelijke prijs, aldus de verkoopsters. De kleding is splinternieuw en uiteraard niet uit de aller-, allerlaatste collecties, maar wie houdt die ratrace nog bij? Een goede optie voor wie bijvoorbeeld iets exclusiefs wil voor bijzondere gelegenheden. De twee vrouwen hebben langdurige ervaring in de modewereld en ze bieden je veel persoonlijke aandacht.
High fashion bij Marijke Herder

High fashion bij Marijke Herder

Andere aanbieders van nieuwe designkleding zijn er ook.

Emilia Wickstead bij The Outnet

Emilia Wickstead bij The Outnet

  • Als het tweedehands mag zijn (en dat is lang niet altijd goed merkbaar), probeer dan eens de Gooische fashion outlet (in Blaricum of Den Bosch). Ook een stenen, winkel, je kunt er heen om te passen. Niet allemaal the highest fashion, maar wel voor een deel. Met wat geluk vind je er originele, mooie kleding voor een heel billijke prijs. Het aanbod is ruim.
  • Kijk bijvoorbeeld ook eens bij  The Outnet. Let wel op de maatvoering. De Italiaanse maat 46 is de Hollandse maat 42.

Succes met je zoektocht en lukt het niet, mail mij dan eens. Ik kan je misschien helpen om gemakkelijker te vinden wat voor jou is gemaakt.

Lees ook: Sustainable Style voor de zakelijke markt en Vintage, retro en duurzame chic